Psykoterapia on psyykkisen terveyden ja hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävää, tavoitteellista ja ammatillista toimintaa. Tavoitteena on elämän erilaisten, aiempien tai ajankohtaisten ongelmakohtien, kriisien ja psyykkisen huonovointisuuden hoitamista pääsääntöisesti keskustelun avulla.

Terapia on henkilökohtainen prosessi, joka rakentuu tarpeittesi mukaan ja tukee omien voimavarojen löytymistä. Usein vastaanotolle tullaan myös lisäämään itsetuntemusta, edesauttamaan elämänhallintaa, selkeyttämään ajatuksia, löytämään uusia toimintamalleja sekä lisäämään voimavaroja ja toivoa.


Anita Jantunen

Anita Jantunen
lääketieteen lisensiaatti ja psykoterapeutti

Olen vuonna 1964 syntynyt lääketieteen lisensiaatti ja psykoterapeutti. Vastaanottoni palveluina ovat monipuoliset psykoterapiapalvelut: kognitiivinen psykoterapia, ratkaisukeskeinen psykoterapia, työnohjaus, Neurosonic-tuoli univaikeuksien hoitoon ja rentoutukseen.

Olen kiinnostunut ihmisten kokonaisvaltaisesta auttamisesta, ja käytän tilanteen mukaan hyödyksi psykoterapiaa, ravitsemuksen hoitoa, Neurosonic-rentoutustuolia ym. Terapiatyöskentelyni viitekehyksenä käytän integroituina mm. ratkaisukeskeisiä, kognitiivisia ja traumaterapeuttisia työtapoja. Tilanteesi mukaan voit tulla joko lyhytpsykoterapiaan tai pitkään kuntoutuspsykoterapiaan. Teen myös koulutuspsykoterapioita.

Koulutustaustani

 • Lääketieteen lisensiaatti, Helsingin yliopisto 1996
 • Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, Lyhytterapiainstituutti 1999 -2002, TEO, KELA -pätevyys
 • NLP practitioner, Helsingin seudun kesäyliopisto 1999-2000
 • Reteaming-työyhteisövalmennus 2001
 • Ratkaisukeskeinen työnohjaajakoulutus, Helsingin seudun kesäyliopisto 2001-2003
 • EMDR, traumaterapiakeskus 2003-2004
 • Kognitiivinen psykoterapeutti Yet, Integrum-instituutti 2005-2010, Valvira, KELA-pätevyys
 • Ratkaisukeskeinen VET Lyhyterapiainstituutti 2014, Valvira, KELA-pätevyys
 • Kognitiivinen psykoterapeutti VET Integrum-instituutti 2017, Valvira, KELA-pätevyys

Työtaustani

 • Sijaisuuksia terveyskeskuksissa Helsingissä ja Vantaalla 1996-2001
 • Sijaisuuksia psykiatrisilla akuutti- ja kuntoutusosastoilla Peijaksen sairaalassa ja Auroran sairaalassa 1999-2000
 • HUS :in psykiatriassa 2002-2003 (mm. Lapinlahden sairaalan Syömishäiriöpoliklinikalla)
 • Yksityisvastaanottotoimintaa 2004 alkaen

Tervetuloa vastaanotolle, niin mietitään yhdessä, miten pääsisit eteenpäin asioissasi.

Yhteydenotot:
Anita Jantunen
Stressinhallinta ja Psykoterapiakeskus Toivo
Malmin raitti 17 C, 2. kerros
00700 Helsinki
p. 050 352 5303
anita.jantunen@gmail.com


Tarja Vuorio

Tarja Vuorio
Psykiatrinen sairaanhoitaja ja psykoterapeutti

Olen yksilöpsykoterapeutti ja perheterapeutti ja minulla on kela-korvattavuus kumpaankin terapiaan. Lisäkoulutuksena minulla on seksuaaliterapian opinnot. Oma vastaanotto minulla on ollut vuodesta 2008 lähtien.

Vastaanotollani käytän asiakkaan halutessa Neurosonic- tuolia mm. univaikeuksiin ja rentoutumiseen.

Peruskoulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja. Minulla on laaja työkokemus psykiatriasta. Olen työskennellyt psykiatrisissa sairaaloissa, terveysasemalla depressiohoitajana, nuorten työpajalla sairaanhoitajana, perheneuvolassa perheneuvojana, kriisityöntekijänä sekä päihdevieroituksessa ja -korvaushoidossa.

Ajatuksiani

Uskon, että jokainen sisimmissään tietää ratkaisun haasteisiinsa. Uskon, että ratkaisu on meissä jokaisessa itsessämme. Kuitenkin niin, ettemme aina tiedä tietävämme sitä. Jokaisessa meissä on valtavasti voimavaroja, jotka toisinaan ovat kadonneet tietoisuudestamme. Vastaanotollani tutkimme yhdessä haasteitasi ja mietimme mitä muutoksia koet tarpeellisiksi elämässäsi juuri nyt. Kartoitamme voimavarojasi ja etsimme keinoja muuttaa sinulle merkityksellisiä asioita. Menneisyys on osa meitä ja on tärkeä käydä läpi asioita myös sen osalta.  Menneisyys kertoo paljolti siitä, miksi meistä on tullut itsemme. Tämä hetki ja tulevaisuus on kuitenkin asioita, joihin voimme itse paljon toimillamme vaikuttaa.  Autan sinua oivaltamaan asioita ja toimimaan oman elämäsi vaikuttajana. Itsensä kehittäminen voi toisinaan tuntua haastavalta, mutta loppujen lopuksi se on valtavan mielenkiintoista.

Tervetuloa!

Yhteydenotot:
Tarja Vuorio
Stressinhallinta ja Psykoterapiakeskus Toivo
Malmin raitti 17 C, 2. kerros
00700 Helsinki
p. 044 997 3931
tarjanterapia@gmail.com