Johtaja, nainen 43 vuotta

Tausta

Elämässäni ja työssäni vuosi 2020 on ollut vaikea vuosi kuten varmasti kaikille meille. Henkilökohtainen elämäni joutui vuoden aikana vaikeaan ahdistuksen ja stressin syväsukellukseen. Oli kuin olisi joutunut tornadon sisälle eikä poispääsyä ollut näkyvissä. Kuormitus kasaantui erittäin vaikeasta työtilanteesta, jonka poikkeusolot kaikessa painolastissaan laski johtajan hartioille jokaisesta suunnasta. Talous, henkilöstöhaasteet sekä koko työn hallinnointi tuntui olevan usvan ja sumun peitoissa. Ratkaisujen löytyminen tuntui mahdottomalta ja myös fyysinen sairaus vei voimat. Henkisen kuormituksen myötä kehollinen stressi oli aika ajoin kestämätön. Ratkaisuja haettiin, lääkärin tuella, terapiasta ja kaikkia vippaskonsteja kokeiltiin. Mieli alkoi vähitellen rauhoittumaan mutta kehollinen jännite, ei millään ottanut asettuakseen.

Monesti tuntui, että vaikka henkisen olotilan sain balanssiin, niin jännittyneisyys jäi kehoon jumiin. Tuntui kuin jännittyneisyys, kehon ylivireystila olisi rakentanut pysyvän kodin kehoni jokaiseen soluun, luuhun ja lihakseen. Ohimennen keskustelin lääkäri/psykoterapeutti Anita Jantusen kanssa niitä näitä. Hänen silmiinsä näkyi varmasti kehollinen tilanteeni ja hän kertoi minulle Neurosonicin tarjoamista mahdollisuuksista.

Ratkaisuna Neurosonic

Helmi-Maaliskuu 2021

Kokeilin ensimmäisen kerran rentoutusohjelmaa 25 minuuttia, ihanassa hämärässä huoneessa painopeiton kanssa. Ensimmäinen kokemukseni vaikutti kehoon vahvasti ja positiivisesti. Rentoutusohjelma katkaisi ajatusten luupin. Minulla on vahva taipumus jäädä pyörittämään ja vellomaan ajatuksien oravanpyörään, josta en pääse ulos. Minulle on erittäin tärkeää, että oma mieleni on mahdollisimman rauhallinen, kun istun tuoliin. Jos olen ylivirittynyt, tuntuu että kehon jännittyneisyys ja virittyneisyys ei ihan helpolla asetu. Käyn rentoutushoidossa usein aamuisin, sillä se auttaa minua keskittymään ja selkeästi auttaa stressitilani aiheuttamaan muisti ongelmaan. Aamuisen rentoutumisen jälkeen olen huomannut, ettei muistini sakkaa päivän aikana samoin kuin tavallisena, jolloin en ole rentoutusta tehnyt.

Neurosonic on auttanut minua kehollisen jännittyneisyyden vähenemisessä, rentoutumisessa sekä ylivirittyneisyyden hallinnassa. Tätä kautta löysin myös painopeiton, joka on tukenut minun unen laadun paranemista ja on tällä hetkellä elintärkeä, palautumiseen ja hyvän unen takaamiseksi.

Neurosonic on kokonaisvaltaisesti vaikuttanut elämänlaatuun, stressin sekä mielen hallintaan, unen laadun paranemiseen ja arjessa selviytymiseen. Neurosonic-tuolin käytön jälkeen varmistan itselleni paremman päivän.

Kuka tahansa meistä voi joutua tähän tilanteeseen ja vahva suositukseni on Neurosonicin hyödyntäminen.

Kiireen vuoksi ei Neurosonicin käyttö ole säännöllistä. Haaveilenkin tulevaisuudessa omasta tuolista ja huoneesta kotiini, joka olisi koko perheen käytössä parantamassa elämän laatua.

Lisää kokemuksia Neurosonic PRO -tuolin vaikutuksista.

Huhtikuu 2021

Neurosonic hoidon aloittamisen jälkeen olen vähitellen tehnyt huomion vahvemmasta kehotietoisuudesta. Tämä on muuttunut erityisesti uneen liittyen. Tällaista kehon pienien viestien huomiointia minulla ei ole ollut aikaisemmin. Tuntuu, että kehotietoisuus on herkistynyt ja vahvistunut ja pidän tätä positiivisena muutoksena. Painopeiton avulla saan asennon sellaiseksi nukkuessani, ettei rasitusta esim. niveliin synny. Mielestäni tämä kertoo siitä, että kehon ja mielen välinen yhteys on jotenkin parantunut ja positiivisia huomioita tekee paremmin kuin aikaisemmin. Nukuin niin hyvin, että tänään heräsin vasta klo 7:45 joka on todella poikkeuksellista. Yleensä olen hereillä noin 5:30 – 6:00. Aamulla olo oli todella levännyt ja sellainen aamun aivosumu puuttui. En tiedä miten nämä liittyvät hoitoon mutta olen 99 % varma muutosten johtuvan hoidosta.

Perjantaina olin Neurosonic PLUS tehoisessa tuolissa rentoutusohjelmassa (25min) ja kaikki voimakkuussäädöt 100 %:n teholla. Sain nukuttua tämän jälkeen kolmena yönä ilman tarvittavaa lääkitystä ja unen laatu oli hyvää. Minulle ehdottoman tärkeää on hoidossa, että käytössä on painopeitto, jotta saan hoidon ajaksi itseni maadutettua tuolille ja se auttaa kehoa rentoutumaan.

Vahva tuoli on huikea ❤️
Rentoutushoidon jälkeen teki mieli vaan todeta, että elämä on hyvää 🙂

Normaalituolin värinä on kovempi mutta se jää jotenkin pinnallisemmaksi. Vahvan tuolin värinä menee jotenkin luihin ja ytimiin. Teho vahvemmassa tuolissa on kehollisesti nopeammin rentouttava ja jälki tunne on jotenkin kokonaisvaltaisempi. Mutta kumpikin on hyvä. Olin hoidon jälkeen seesteinen ja ajatuksen kulku on selkeämpää.

Neurosonicin avulla kehon ja mielen yhteys vahvistuu. Univaikeudet ja stressi aiheuttaa selkeästi kehon ja mielen yhteyden katkeamisen.Tätä ei monesti ihminen stressaantuneessa tilanteessa edes huomioi. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Neurosonic rentoutushoidossa olen vähitellen alkanut itselläni hahmottamaan tämän yhteyden katkeamisen. Rentoutushoidon aikana on uudelleen vähitellen syntynyt parempi yhteys omaan kehoon sekä kyky tunnistaa kehon viestejä sekä omaa fyysistä toimintakykyä.

Tästä hyvänä esimerkkinä on mielestäni oman kehon lihaskireyden tunnistaminen, jonka tunnistamista ei juurikaan ollut, kun mieli oli stressaantunut sekä uniongelmat kuormittivat vaikeasti omaa elämää. Lisäksi olen tunnistanut oman fyysisen toimintakyvyn rajat, jonka hahmottaminen stressitilanteessa on ollut haastavaa. Neurosonic rentoutushoidon hyödyt ovat mittavia ja kokonaisvaltaisia. Rentoutushoidon vaikutukset alan huomaamaan vähitellen ja uskonkin pitkäkestoiseen ja ylläpitävään pysyvämpään Neurosonic rentoutushoidon hyödyntämiseen. Mielestäni myös kaikkien positiiviseen muutoksien oman hyvinvoinnin jatkuvaan ylläpitämiseen tarvitsen tulevaisuudessakin Neurosonicia.

👍🏻🌸😊 minusta on vahvasti tulossa Neurosonic hifistelijä ja addikti. Paras addiktio ikinä ❤️


Antti 32 v & Riina 29 v

Olen kamppaillut uniongelmien, stressin ja ahdistuksen kanssa usean vuoden ajan. Vuokrasin Neurosonic -patjan 2 viikoksi sillä ajatuksella, että saisin helpotusta oireisiini. Minulla on aikaisempaa kokemusta Neurosonic - tuolista muutaman vuoden takaa, silloin koin saavani helpotusta sen hetkisiin oireisiin. Nyt halusin koittaa patjaa säännöllisessä käytössä. Käytin patjaa 2 viikon aikana lähes joka päivä. Ohjelmista käytin rentoutus- sekä palautusohjelmia. Ohjelmista mieluisin oli rentoutus 25 min, jota käytin aina iltaisin. Huomasin ohjelman jälkeen olevani rentoutuneempi ja väsyneempi ja nukkumaan mennessä luonnollinen uni tuli paljon nopeammin. Muita havaittavia vaikutuksia olivat aineenvaihdunnan kiihtyminen, varsinkin niinä päivinä, kun käytin palautusohjelmaa 36 min, sekä stressitasojen lasku, minkä havaitsin älykelloni unianalyysistä. Myös avopuolisoni kokeili patjaa ja hänkin koki saavansa helpotusta mm. stressin lievitykseen ja unen laatuun. Neurosonic - kokeilujakson myötä tuli otettua päivittäin aikaa rentoutumiselle. Olimme tyytyväisiä tähän tuotteeseen ja voimme suositella sitä lämpimästi niille, jotka kamppailevat samanlaisten oireiden kanssa.


Annika

Parasta mitä olen ostanut pitkään aikaan!

Minulla oli selkäkipuja ja olin todella väsynyt. Ohjelmalla "Palautuminen" 36 minuuttia sain apua sekä särkyihin, että väsymykseen ja astuin patjalta uutena ihmisenä!

On ollut suuri hyöty myös yö-heräämisten hoidossa. Kun en saa unta uudestaan herätessäni keskellä yötä, menen patjalle. Niin kuin Toivosta sain ohjeet, laitan rentoutusohjelman voimakkuudet painottuen lähinnä jalkoihin/alakehoon.

Uni tulee joskus heti patjalla, joskus pikku viiveellä kun vaan malttaa odottaa.


Tuija, 33 vuotta

Joskus ei tiedä, miten stressaantunut on oikeasti ollut, ennen kuin saa todella rentouttavan palautumiskokemuksen. Koin sellaisia melko usein muutaman kuukauden Neurosonic-kokeiluni aikana.

Anitan ja Tapion ohjeistamana pidin kirjaa jokaisesta hoitokerrasta ja eri ohjelmien vaikutuksista, ja opin samalla valtavasti omasta stressijärjestelmästäni ja koko keho-mielen toiminnasta. Paremman tiedon avulla ja Neurosonicin tuella oli helpompi myös tehdä muita terveyttä tukevia valintoja. Liikkumisesta ja nukkumisesta tuli palkitsevaa.

Päivittäinen hoitohetki piti yllä yhteyttä omaan kehoon hyvin stressaavan ajanjakson keskellä ja nosti pintaan ajatuksia ja tunteita, jotka olisivat jääneet muuten huomiotta. Joskus itketti, toisinaan nauratti, mutta joka kerta hoidon jälkeen tunsi olevansa hieman enemmän elossa kuin aiemmin. "Äänisyliin" palaaminen, meditaatiohetki tärinäpatjalla, muodostui päivien kohokohdaksi. Se helpotti nukahtamista ja paransi unen laatua. Hätääntynyt olo muuttui hoidon aikana turvan kokemukseksi ja stressitasot laskivat.


Nainen, 39 vuotta

Suurperheen äiti, kolmivuorotyö ja ne kuuluisat ruuhkavuodet. Toimin kuin robotti huonoilla yöunilla. Elämä oli muuttunut suorittamiseksi ja arjesta selviytymiseksi. Yövuoroistakaan ei palautunut ennen tulevaa päivävuoroa.

Sain Toivossa mahdollisuuden kokeilla Neurosonicia sarjahoitona. Ensimmäisellä kerralla tuolissa maatessani ajattelin, että onpa ihanaa saada hetki omaa aikaa ja miettiä rauhassa kauppalistaa. Neurosonicin tuottama matalataajuus värähtely sai kuitenkin aikaan parhaimmat yöunet vuosiin. Toisella kerralla uskalsin paremmin "heittäytyä" mukaan kun tiesin mitä on luvassa. Hoidon jälkeen itketti. Itkin miten rennon ja kevyen olon tuoli sai tänään aikaan. Se sai samalla tajuamaan miten tärkeää on hoitaa itseään myös henkisellä puolella, ei vain olla fyysisesti kunnossa. Hyvät unet saivat jatkoa, viimeinkin nukun syvää ja pitempikestoista unta. Huomaan aineenvaihdunnan myös parantuneen. Stressitasot ovat poissa, ainakin huomattavasti laskeneet. Muutenkin suhtautuminen elämään on rennompaa eikä ne kuuluisat ruuhkavuodetkaan tunnu niin raskailta.


Matti 55 vuotta

Käytän Neurosonicia lähes päivittäin. Olen käyttänyt pääosin rentouttavia ohjelmia stressitilan alentamiseen ja hyvän unen mahdollistamiseen. Sopivimmat ohjelmat ovat olleet stressiin 25 minuutin rentoutusohjelma ja suorastaan tainnuttava vaikutus on ollut 39 minuutin rentoutusohjelmalla, silloin kun olen malttanut sen ottaa. Itselleni on ollut tärkeää tuo säätömahdollisuus eri kehon osille. Ylimmän niska-/yläselän alueen osalta olen päätynyt pitämään tehot OFF-asennossa niska-alueen herkkyyden vuoksi. Tämä kehonosakohtainen säätömahdollisuus tekee laitteesta huomattavasti monikäyttöisemmän erilaisiin käyttötarkoituksiin. Toivosta sain hyviä ohjeita monipuolisista ohjelma-/säätövaihtoehdoista.

Uutena asiana olen huomannut mielenkiintoisen sivuvaikutuksen alkaessani viime aikoina käyttää palauttavia ohjelmia, nimenomaan 41 minuutin ohjelmaa itselleni sopivilla säädöillä. Ohjelma tuntuu vaikuttavan ääreisverenkiertoon ja sitä kautta seksuaaliseen kyvykkyyteen, mikä on ilouutinen keski-ikäiselle miehelle. En aivan vielä rohkene sanoa tätä uudeksi "Viagraksi", mutta potenssiin tuo vaikutus näyttää olevan melkoisen suoraviivainen sopivilla säädöillä. Yhteenvetona voin todeta, että Neurosonic on kelpo laite.


Heidin kokemus

Olin kuullut Neurosonic-laitteesta ohimennen naapuriltani, joka oli ostanut sarjan divaanin kotikäyttöön. Koko perhe oli laitteeseen erittäin tyytyväisiä ja käyttöaste oli kuuleman mukaan varsin korkea. Tästä syystä ilahduin löydettyäni mahdollisuuden päästä testaamaan Neurosonic-laitetta Stressinhallinta- ja psykoterapiakeskus Toivoon.

Omana ongelmana on se, että pää usein ns. ylikuumenee, lukuisien ajatusten poukkoillessa omiin suuntiinsa, rentoutuminen on haastavaa eikä meditointi tunnu jostain syystä luontevalta eikä edes mieluisalta. Merkillepantavaa Neurosonic-hoidossa oli se, että sen aikana ajatustyö ei ollut käytännössä mahdollista, vaan ajatusten alut keskeytyivät ennen kuin oikeastaan alkoivatkaan. Ei ollut siis käytännössä muuta vaihtoehtoa, kuin rentoutua kokonaan. Olo hoitoon tultaessa oli hieman nuutunut ja vireystaso matala. Hoidon jälkeen keho ja mieli olivat rentoutuneet mutta 2.0-versiona: energiataso oli merkittävästi kohonnut ja olo oli jopa uudelleensyntynyt. Ainoa huono puoli hoidossa oli se, että se tuntui loppuvan liian aikaisin, tuolissa olisi viihtynyt huomattavasti pidempäänkin.

Takana on nyt kaksi käyntiä Toivossa ja näitä on ehdottomasti tulossa lisää. Haaveena on toki oman laitteen hankinta heti, kun se vaan on taloudellisesti mahdollista. Lämmin suositus sekä Neurosonicille että Stressinhallinta- ja psykoterapiakeskus Toivolle.

Aurinkoisin terveisin,
Heidi


Apua uupuneelle mielelle ja keholle

Koin muutama vuosi sitten vakavan työuupumuksen ja siitä selviytyminen on vienyt aikansa. Henkisesti olen toipunut, mutta olen ollut pitkään sitä mieltä, että työuupumus on jättänyt kehooni jäljet, jopa pysyvästi. Henkisen toipumisen jälkeen olen pyrkinyt pitämään stressin poissa ja huolehtinut kehoni hyvinvoinnista. Olen pitänyt työn kuormituksen maltillisena, harrastanut kevyttä liikuntaa, käynyt ravintoterapeutin juttusilla, nähnyt ystäviä ja huolehtinut riittävästä levosta. Mutta silti kehoni on ollut edelleen voimaton. Kuin tilauksesta, työnantajani tarjosi koko työyhteisölle vapaaehtoisen First Beat -mittauksen. Ajattelin, että nyt on minun tilaisuuteni saada selville, missä kunnossa kehoni on. Pidin laitetta kolmen vuorokauden suositusta pidemmän ajan, viisi vuorokautta. Tähän ajanjaksoon mahtui kolme työpäivää ja kaksi vapaapäivää. Kun tulokset saapuivat, olin tyrmistynyt. Tai oikeastaan epäilykseni saivat nyt todisteen. Kehoni oli todella huonossa kunnossa. Se ei palautunut päivän tai yön aikana juuri ollenkaan. Ei edes viikonlopun aikana mökillä, laiturin nokassa istuessa. Vaikka mielestäni nukun hyvin (mikroheräämisiä lukuun ottamatta), tulokset näyttivät karua kieltä. Unen määrä oli hyvä, mutta unen palautuminen oli joka yö heikkoa. Analyysissä yöt olivat lähes yhtäjaksoisesti punaisella, pieniä vihreitä palautumisjaksoja lukuun ottamatta. Samoin stressin ja palautumisen tasapaino oli mittareiden mukaan heikkoa. Kehoni sai hyvinvointianalyysin kokonaispisteiksi 25/100. Olin ollut oikeassa tuntemuksieni kanssa, kehoni ei voinut hyvin.

Kun ensimmäisen kerran luin Neurosonic-hoitomenetelmästä, mieleeni juolahti kysymys: Miten värähtely voisi auttaa stressitilassa olevaa kehoani palautumaan? Olinhan mielestäni tehnyt kaiken huolehtiakseni kehostani ja sen palautumisesta. Päätin kokeilla vuokrattavaa Neurosonic-patjaa, jonka kanssa hoidot voi tehdä kotona juuri itselle sopivaan aikaan. Samaan aikaan otin käyttööni OURA-sormuksen sekä uuden First Beat -mittauksen. Pelkän hyvänolon tunteen lisäksi halusin nähdä faktatietoja ja verrata tuloksia aikaisemmin tehtyyn First Beat -mittaukseen.

Sain Neurosonic-patjan ja selkeät ohjeet hoidon aloittamisesta Stressinhallinta- ja Psykoterapiakeskus Toivosta. Sain vuokrauksen oheen Oura-älysormuksen ja Firstbeat Hyvinvointianalyysin matalataajuushoitojen tulosten seuraamiseksi. Kolme ensimmäistä hoitoa tein Rentoutumis25 -ohjelmalla (yksi hoitokerta / päivä). Jo tämä lyhyt, 25 minuutin ohjelma näytti tehoavan. OURA-sormus rekisteröi hoidon aikana, että olen rentoutumistilassa. Tämä loi heti alusta asti toivoa, että nyt olen löytänyt hyvän vaihtoehdon kehoni huoltoon. Kolmen päivän jälkeen jatkoin hoitoja Rentoutumis39 -ohjelmalla. Sama tilanne jatkui. Jokakerta kun tein hoidon, sormus kertoi rentoutumistilasta. Unen laatu parani, sillä mikroheräämisiä ei enää tullut. Nukuin kuin ”tukki”, josta myös OURA-sormuksen hyvät unenlaatupisteet kertoivat.

Kun First Beat -mittauksen tulokset tulivat Toivosta, riemuitsin ilosta. Se tunne, että kehoni oli palautunut, sai varmuutta hyvinvointianalyysin tuloksista. Oli aivan mahtava fiilis verrata uusia tuloksia aiemmin tehtyihin. Unen palauttavuus oli noussut hyvään. Samoin stressin ja palautumisen tasapaino. Hyvinvointianalyysistä näkyi, että päivät ja yöt täyttyivät suurilta osin väritykseltaan vihreältä. Eli palautumista on ollut paljon. Aina kun tein Neurosonic-hoidon, merkitsin sen ohjelman päiväkirjaan, jotta voin seurata ”käppyröistä”, miten hoito on vaikuttanut. Kun hoito oli käynnissä, analyysin mukaan palautuminenkin oli käynnissä. Palautuminen käynnistyi ja jatkui myös öisin. Viikossa tuli huomattavat muutokset tuloksiin ja sain hyvinvointianalyysin kokonaispisteiksi 59/100. Melkoinen hyppäys aiempaan. Jatkoin Neurosonic-hoitoa mittausten jälkeen kaksi viikkoa ja palautin patjan. Uskon, että tuon kolmen viikon hoitojakson jälkeen kehoni hyvinvointipisteet ovat vielä suuremmat, kuin ensimmäisen viikon aikana tehdyt mittaukset näyttivät. Ja se uskomus tuntuu myös kehossa, joka on kuin uudestisyntynyt. Jatkossa aion tehdä ylläpitäviä hoitoja noin kerran viikossa Neurosonic-hoitoja tarjoavassa hoitolassa. Suosittelen kaikille kehon ja mielen uupumisesta kärsiville Neurosonic-hoitojaksoa.

Susanna, 45 vuotta

Olemme keski-ikäinen pariskunta pääkaupunkiseudulta. Hektinen vaativa työ ja elämä ovat tuoneet monenlaista kuormaa kropalle. Toisella henkisesti vaativa työ ja stressiherkkyyttä, univaikeuksia ja päälle jäävää ylivireyttä. Toisella ollut useamman vuoden neurologinen oireyhtymä, johon hyvin monien tutkimusten jälkeen ei ole saatu selvää diagnoosia. Tämä sairaus vaikuttaa neuromotorisesti työmuistiin sekä muistuttaa Parkinsonin tautia, mutta lääkärien mielestä ei selkeästi ole sitä. Sairastuminen johti työelämästä pois jäämiseen.

Olemme molemmat saaneet erittäin paljon apua Neurosonic -hoidosta. Se on auttanut vireystilan säätelyyn, nukkumiseen ja elämänlaatu kokonaisuudessaan on parantunut. Neurosonic -tuoli ja Neurosonic -patja ovat oleellinen osa meidän päivittäistä hyvinvoinnin hoitoa.

Neurologiseen sairauteen on Neurosonic tuonut niin paljon apua, että lääkitystä on voitu huomattavasti vähentää, vahvat kipulääkkeet lihassärkyihin ja lihasrelaksantit ovat jääneet melkein kokonaan pois. Lääkäri on todennut, että tilanne on parempi kuin vuosi sitten. Lääkkeiden vähentäminen on johtanut siihen, ettei pää ole tokkurainen.

Neurologiseen oireyhtymään on ollut käytössä rentouttava 20 minuutin ohjelma puoliteholla pro-mallin laitteissa. Hoito on päivittäistä. Stressaava henkilö käyttää palauttavaa 41 minuutin ohjelmaa ja 25 minuutin rentouttavaa, kun unen laatu huononee. Tässäkin on riittävän usein toteutettu hoito, päivittäin usean kuukauden ajan, ollut välttämätön.

Voimme suositella tätä laitetta ja olemme saaneet erinomaista ohjantaa ja tukea Toivontilasta.

Liisa ja Pertti

Tiina Aho

Kun uni palasi

Terveydenhoitoalalla työskentelevä Tiina Aho on kärsinyt univaikeuksista useiden vuosien ajan. Kaikki alkoi 18 vuotta sitten. Tiina oli saanut esikoisensa, joka nukkui pienestä pitäen katkonaisesti –niin yöllä kuin päivällä. Tiinan lapsen huonounisuus ei kuitenkaan jäänyt vauvavuoteen, sitä kesti neljä vuotta.

Lapsen unen korjaannuttua tuon jakson jälkeen, Tiinan uni ei korjaantunut. Hän herkistyi öisiin ääniin: ohi ajavien autojen hurinaan, herätyskellon tikitykseen tai vierellä hiljaa kuorsanneeseen mieheensä.

Synnytyksen jälkeisestä unilääkkeiden satunnaisesta ottamisesta Tiina joutui siirtymään säännölliseen lääkkeiden käyttöön. Tämä johti toimintakyvyn madaltumiseen ja olo oli päivällä kuin hidastetussa elokuvassa. Ilman lääkkeitä hän olisi kuitenkin ollut toimintakyvytön.

Päivittäisen kolmen vuoden lääkkeiden käytön jälkeen Tiina hakeutui lääkärille, joka ehdotti hänelle väsyttäviä ja lihottavia mielialalääkkeitä. Lääkkeiden sijaan hänelle ei ehdotettu kertaakaan psykoterapiaa tai unitutkimusta.

Tiina teki voitavansa unen löytämiseksi: kokeili luontaistuotteet, ulkoili ja liikkui, huolehti siitä, että makuuhuone on tuuletettu ja sänky ja patjat ovat laadukkaat. Hän lopetti unilääkkeet kolme vuotta sitten lähimuistin pätkiessä. Tilalle tuli nukahtamislääkkeet. Tämä ajanjakso kesti useita vuosia.

Vuosi sitten tapahtui romahdus. Tiina joutui jäämään sairauslomalle.

Uusi työterveyslääkäri otti uniongelman vakavasti. Hän pääsi unitutkimukseen ja unirytmin korjaamisesta tuli nyt ensisijainen tavoite. Lisäksi psykologin kanssa sovittiin yhdessä tahdin hiljentämisestä, joka on sitkeän, perfektionistin, tehokkaan ja huolehtijan luonteenlaadulla varustetulle Tiinalle tärkeä hyvinvointia ja terveyttä ylläpitävä muutos.

Samaan aikaan Tiina luki artikkelin matalataajuushoidosta, jossa keskushermostoa rentoutetaan värinän avulla. Tämän hoidon seurauksena Tiina on nukkunut miltei kokonaan ilman lääkkeitä.

Tuntuu, kuin joku olisi vetänyt kasvojeni edestä sumuverhon pois. Huonoja öitä tulee jatkossakin, mutta nyt tiedän, että myös minä voin nukkua hyvin. Heräily ei ole enää traagista.


Kaija 54 vuotta

Aloitin Neurosonic kokeilut helmikuussa lisääntyneitten stressioireitten ja kipuilujen takia. Ensimmäisen, toisen ja kolmannen kerran jälkeen kokemus positiiviseen suuntaan oli valtava.

Tuntui kuin maailmaan olisi tullut värit.

Monta viikkoa vallinnut alavireinen mieliala muuttui innostuneeksi.

Olen aina ollut hyvä nukkuja ja unen tarpeeni suuri. Talven aikana huomasin stressin huonontavan tätä lahjaani eli heräilin yhtenään valvomaan.

Nopeasti hoitojen alettua uni palautui hyväksi ja hämmästyksekseni olen huomannut, että unen tarpeeni on myös vähentynyt. Iloisin asia on ollut alaselän 10 vuotta kestäneiden jatkuvien särkyjen helpottaminen. Selästäni ei ole koskaan löytynyt mitään leikattavaa, mutta pahimmillaan nivelrikko+lihasjännitykset+välilevyprotruusio aiheuttivat niin kovat kivut, etten pystynyt istumaan kahteen kuukauteen. Siitä jäin sitten kiinni jonkinlaiseen krooniseen kiputilaan, jota olen hoitanut tulehduskipulääkkeillä ja triptylillä. Kokeilin heti helmikuussa jättää päivittäisen triptylin pois ja tällä kertaa olen onnistunut sen käytön lopettamisessa. Aiemmat useat yritykseni päättyivät aina parin, kolmen viikon sisällä,kun selkä kangistui/pingottui niin pahasti ettei pystynyt olemaan.

Olen nyt kevään käynyt hoidossa n. kerran viikossa ikään kuin pitämässä tasapainoa yllä.

Vaikutus ei enää tunnu niin dramaattiselta, mutta se saattaa johtua siitä, että nyt on pahin koivunsiitepölyaika ja oireilen kovasti, joten miellyttävät tuntemukset saattavat peittyä sen alle.


Tanja 46 vuotta

Traumaperäinen unettomuus vaivannut 10 vuoden ajan.
Mukana Neurosonic -testiryhmässä.
Hoitojakso toteutettiin maaliskuussa 2016 PRO –tuolissa

Asiakaskokemus hoidosta:

Olen kärsinyt traumaperäisestä unettomuudesta 10 vuotta. Minulla on ollut lisäksi kiputila nikama-alueella, yläselässä.  Hoito tuntui ihanalle. Ensimmäinen ajatus oli "tällaiselleko kissasta tuntuu, tämä on ihanaa". Olo oli jokaisella kerralla levollinen, rentouttava ja rauhallinen, vaikka päivät olivat hektisiä.

Neurosonic-hoito on auttanut unettomuuteen. Jo toisen kerran jälkeen jätin pois Triptyl-lääkkeen, jonka avulla olen nukkunut jo monta vuotta. Tällä hetkellä nukun todella hyvin ja aamulla herään virkeänä - ihmeellistä, mutta totta!!! Ja tämä ilman lääkettä.

Yöllä herätessä on ollut olo, ettei ole mitään hätää... uni on tullut hetkessä uudestaan. Aikaisemmin kun yöllä heräsin, sydän alkoi tykyttää ja nukahtaminen oli todella haasteellista, lääkkeillä nukkuminen onnistui.

Olen todella kiitollinen, että pääsin mukaan testiryhmään!! Olen suositellut hoitomuotoa ja minulla on esitteitä kassissa mukana. Yksi ystävä on kokemukseni innoittamana kokeillut hoitoa!

Minä sain avun unettomuuteen jo 3 kerran jälkeen. Minulle on myös sanottu, että silmäni sädehtivät :) ehkäpä siksi, että nukkuminen on luonnollista ja helppoa!


Mies, 51 vuotta

Perheelläämme oli viikon ajan koekäytössä keväällä 2016 neurosonic-patja.

Itse käytin patjan rentoutus- ohjelmaa kuutena iltana viikon aikana. Useimpina iltoina nukahdin kesken 25 min. ohjelman. Tämän kokemukseni perusteella voin sanoa, että patjalle on nukahtamista edistävä vaikutus ainakin minun kohdallani. Henkilökohtaisena haasteena minulla oli hoitokerran ajoittaminen, niin että se parhaiten palvelee omaa unirytmiäni. Nukahtamiseni tapahtui jo hoitotapahtuman aikana.


Nainen, 47 vuotta

Koekäytin Neurosonic -patjaa noin viikon ajan. Käytin lähinnä rentoutus-ohjelmaa (25 min). Patjalla lepäily oli vaimean äänivärähtelyn vuoksi erittäin rentouttavaa ja rauhoittavaa.

Patjan käyttöliittymä on äärimmäisen helppokäyttöinen eli patjan käyttö ei ole monimutkainen rituaali vaan siihen rauhoittuminen on helppoa ja yksinkertaista. Suosittelen lämpimästi.