Tiina Aho

Kun uni palasi

Terveydenhoitoalalla työskentelevä Tiina Aho on kärsinyt univaikeuksista useiden vuosien ajan. Kaikki alkoi 18 vuotta sitten. Tiina oli saanut esikoisensa, joka nukkui pienestä pitäen katkonaisesti –niin yöllä kuin päivällä. Tiinan lapsen huonounisuus ei kuitenkaan jäänyt vauvavuoteen, sitä kesti neljä vuotta.

Lapsen unen korjaannuttua tuon jakson jälkeen, Tiinan uni ei korjaantunut. Hän herkistyi öisiin ääniin: ohi ajavien autojen hurinaan, herätyskellon tikitykseen tai vierellä hiljaa kuorsanneeseen mieheensä.

Synnytyksen jälkeisestä unilääkkeiden satunnaisesta ottamisesta Tiina joutui siirtymään säännölliseen lääkkeiden käyttöön. Tämä johti toimintakyvyn madaltumiseen ja olo oli päivällä kuin hidastetussa elokuvassa. Ilman lääkkeitä hän olisi kuitenkin ollut toimintakyvytön.

Päivittäisen kolmen vuoden lääkkeiden käytön jälkeen Tiina hakeutui lääkärille, joka ehdotti hänelle väsyttäviä ja lihottavia mielialalääkkeitä. Lääkkeiden sijaan hänelle ei ehdotettu kertaakaan psykoterapiaa tai unitutkimusta.

Tiina teki voitavansa unen löytämiseksi: kokeili luontaistuotteet, ulkoili ja liikkui, huolehti siitä, että makuuhuone on tuuletettu ja sänky ja patjat ovat laadukkaat. Hän lopetti unilääkkeet kolme vuotta sitten lähimuistin pätkiessä. Tilalle tuli nukahtamislääkkeet. Tämä ajanjakso kesti useita vuosia.

Vuosi sitten tapahtui romahdus. Tiina joutui jäämään sairauslomalle.

Uusi työterveyslääkäri otti uniongelman vakavasti. Hän pääsi unitutkimukseen ja unirytmin korjaamisesta tuli nyt ensisijainen tavoite. Lisäksi psykologin kanssa sovittiin yhdessä tahdin hiljentämisestä, joka on sitkeän, perfektionistin, tehokkaan ja huolehtijan luonteenlaadulla varustetulle Tiinalle tärkeä hyvinvointia ja terveyttä ylläpitävä muutos.

Samaan aikaan Tiina luki artikkelin matalataajuushoidosta, jossa keskushermostoa rentoutetaan värinän avulla. Tämän hoidon seurauksena Tiina on nukkunut miltei kokonaan ilman lääkkeitä.

Tuntuu, kuin joku olisi vetänyt kasvojeni edestä sumuverhon pois. Huonoja öitä tulee jatkossakin, mutta nyt tiedän, että myös minä voin nukkua hyvin. Heräily ei ole enää traagista.


Kaija 54 vuotta

Aloitin Neurosonic kokeilut helmikuussa lisääntyneitten stressioireitten ja kipuilujen takia. Ensimmäisen, toisen ja kolmannen kerran jälkeen kokemus positiiviseen suuntaan oli valtava.

Tuntui kuin maailmaan olisi tullut värit.

Monta viikkoa vallinnut alavireinen mieliala muuttui innostuneeksi.

Olen aina ollut hyvä nukkuja ja unen tarpeeni suuri. Talven aikana huomasin stressin huonontavan tätä lahjaani eli heräilin yhtenään valvomaan.

Nopeasti hoitojen alettua uni palautui hyväksi ja hämmästyksekseni olen huomannut, että unen tarpeeni on myös vähentynyt. Iloisin asia on ollut alaselän 10 vuotta kestäneiden jatkuvien särkyjen helpottaminen. Selästäni ei ole koskaan löytynyt mitään leikattavaa, mutta pahimmillaan nivelrikko+lihasjännitykset+välilevyprotruusio aiheuttivat niin kovat kivut, etten pystynyt istumaan kahteen kuukauteen. Siitä jäin sitten kiinni jonkinlaiseen krooniseen kiputilaan, jota olen hoitanut tulehduskipulääkkeillä ja triptylillä. Kokeilin heti helmikuussa jättää päivittäisen triptylin pois ja tällä kertaa olen onnistunut sen käytön lopettamisessa. Aiemmat useat yritykseni päättyivät aina parin, kolmen viikon sisällä,kun selkä kangistui/pingottui niin pahasti ettei pystynyt olemaan.

Olen nyt kevään käynyt hoidossa n. kerran viikossa ikään kuin pitämässä tasapainoa yllä.

Vaikutus ei enää tunnu niin dramaattiselta, mutta se saattaa johtua siitä, että nyt on pahin koivunsiitepölyaika ja oireilen kovasti, joten miellyttävät tuntemukset saattavat peittyä sen alle.


Tanja 46 vuotta

Traumaperäinen unettomuus vaivannut 10 vuoden ajan.
Mukana Neurosonic -testiryhmässä.
Hoitojakso toteutettiin maaliskuussa 2016 PRO –tuolissa

Asiakaskokemus hoidosta:

Olen kärsinyt traumaperäisestä unettomuudesta 10 vuotta. Minulla on ollut lisäksi kiputila nikama-alueella, yläselässä.  Hoito tuntui ihanalle. Ensimmäinen ajatus oli "tällaiselleko kissasta tuntuu, tämä on ihanaa". Olo oli jokaisella kerralla levollinen, rentouttava ja rauhallinen, vaikka päivät olivat hektisiä.

Neurosonic-hoito on auttanut unettomuuteen. Jo toisen kerran jälkeen jätin pois Triptyl-lääkkeen, jonka avulla olen nukkunut jo monta vuotta. Tällä hetkellä nukun todella hyvin ja aamulla herään virkeänä - ihmeellistä, mutta totta!!! Ja tämä ilman lääkettä.

Yöllä herätessä on ollut olo, ettei ole mitään hätää... uni on tullut hetkessä uudestaan. Aikaisemmin kun yöllä heräsin, sydän alkoi tykyttää ja nukahtaminen oli todella haasteellista, lääkkeillä nukkuminen onnistui.

Olen todella kiitollinen, että pääsin mukaan testiryhmään!! Olen suositellut hoitomuotoa ja minulla on esitteitä kassissa mukana. Yksi ystävä on kokemukseni innoittamana kokeillut hoitoa!

Minä sain avun unettomuuteen jo 3 kerran jälkeen. Minulle on myös sanottu, että silmäni sädehtivät :) ehkäpä siksi, että nukkuminen on luonnollista ja helppoa!


Mies, 51 vuotta

Perheelläämme oli viikon ajan koekäytössä keväällä 2016 neurosonic-patja.

Itse käytin patjan rentoutus- ohjelmaa kuutena iltana viikon aikana. Useimpina iltoina nukahdin kesken 25 min. ohjelman. Tämän kokemukseni perusteella voin sanoa, että patjalle on nukahtamista edistävä vaikutus ainakin minun kohdallani. Henkilökohtaisena haasteena minulla oli hoitokerran ajoittaminen, niin että se parhaiten palvelee omaa unirytmiäni. Nukahtamiseni tapahtui jo hoitotapahtuman aikana.


Nainen, 47 vuotta

Koekäytin Neurosonic -patjaa noin viikon ajan. Käytin lähinnä rentoutus-ohjelmaa (25 min). Patjalla lepäily oli vaimean äänivärähtelyn vuoksi erittäin rentouttavaa ja rauhoittavaa.

Patjan käyttöliittymä on äärimmäisen helppokäyttöinen eli patjan käyttö ei ole monimutkainen rituaali vaan siihen rauhoittuminen on helppoa ja yksinkertaista. Suosittelen lämpimästi.