Nykyinen elämänmeno ei kovinkaan helposti anna mahdollisuutta ottaa päiväunia ja vaikka 10-15 minuutin hetkeen olisikin aikaa ja ulkoiset puitteet olemassa, niin suorituspaineet ja tekemättömät työt estävät seesteisen lepohetken pitämisen saatika keskittymisen rentoutumiseen.

Stressinhallinta- ja Psykoterapiakeskus Toivossa olemme havainneet, että käytössämme olevat Neurosonic matalataajuusvärähtelylaitteet soveltuvat erittäin hyvin pikapäiväunien apuvälineeksi ja helpottavat irtautumista kuormittavista asioista nopeasti ja tehokkaasti. Ajatuksena onkin tuoda tämä nykyaikainen päiväunimahdollisuus työpaikoille. Neurosonic -divaani, Neurosonic-Onni tuoli tai Neurosonic PRO -tuoli soveltuvat erinomaisesti pikapäiväunien ottamiseen työpäivän aikana. Neurosonicmenetelmän yksi etu on siinä, että kehollinen hoitovaikutus säilyy, vaikka ajatukset eivät ehtisi rentoutushetken aikana juurikaan irtaantumaan työasioista. Tämä on hyvä uutinen erityisesti ihmisille, jotka eivät pysty rentoutumaan kesken työpäivän. Päiväunien nukkuminen ei pääsääntöisesti ole haitaksi yöunille, kunhan tuo lepohetki pysyy lyhyenä. Kun työpäivän aikana oleva stressitila saadaan laskettua alemmas jo päivän aikana, niin yöunen saaminenkin on helpompaa. Krooninen stressi vaatii kuitenkin pidempiaikaista hoitoa, jotta autonominen hermosto saadaan rauhoittumaan. Autonomisen hermoston tilaan voimme vaikuttaa matalataajuusvärähtelyllä mielialasta ja ajatusten juoksusta huolimatta. Neurosonic menetelmän kehittäjä Marco Kärkkäinen valottaa yrityksen kotisivuilla menetelmän taustaa unenhoidon nykyaikaisena apuvälineenä.

Ohessa 7 erittäin hyvää syytä nukkua päiväunet tai ainakin levätä hetki kesken työpäivän:

1. Päiväunet lisäävät kärsivällisyyttä

2. Olet tarkkaavaisempi

3. Pelkkä nokosten ajatteleminen vähentää verenpainetta

4. Muistat paremmin

5. Pitkät päiväunet tekevät luovemmaksi

6. Säännölliset nokoset ehkäisevät sydäntauteja

7. Jo kymmenen minuutin makoilu auttaa

Lue koko artikkeli:

http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/voi_hyvin/psykologia/seitseman_hyvaa_syyta_ottaa_paikkarit_juuri_nyt

Lähde: huffingtonpost.com

Toimintatapojen muutos ei ole helppoa, mutta kannattaa jo suorituskyvyn, saatika oman hyvinvoinnin vuoksi arvioida päiväunien/levon hyödyllisyys.

 

Onni-TV-tuoli

Kuvassa: ONNI -tuoli

 

Stressinhallinta- ja Psykoterapiakeskus Toivoon hakeutumisen yleisin syy on akuutti tai krooninen unettomuus. Klinikalla autamme asiakkaitamme tavoitteena yöunen parantuminen ja stressitilan laskeminen. Jotta toimintamme on luotettavalla pohjalla, olemme valinneet unenhoito- ja stressinhalinta -välineiksi laitteita, joiden vaikutuksista löytyy tutkimuksia.

Alla kaksi tutkimusta:

Tuomi Janne, Sved Gabriele,Huutoniemi Anne, Kuurne-Koivisto Minna, Partinen Markku  (2013)
Neurosonic-matalataajuushoidon vaikutus primaarista unettomuudesta kärsivien potilaiden unen laatuun. 
Helsingin uniklinikka, Tutkimuskeskus Vitalmed

Tuomi Janne, Kuurne-Koivisto Minna, Partinen, Markku (2016)
The effects of Whole-Body Vibration therapy on patients with primary insomnia
Helsingin yliopisto, Lääketieteellinen tiedekunta

Lisää tutkimuksia:

Neurosonic tutkimukset

Hyvän unen toivotuksin.

Tapio Jantunen

Stressinhallinta- ja Psykoterapiakeskus Toivo

Malminraitti 17 C 2 krs, 00700 Helsinki

TOIVOA ON