Tutkimuksia Neurosonicista

Neurosonic – tutkimusnäyttöön perustuvia hyötyjä

Tähän asti tehdyt tutkimukset tukevat matalataajuusvärähtelyn positiivisia vaikutuksia ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tuhansien asiakaskäyntien tuoma kokemus ja kokemukselliset tutkimukset tukevat vahvasti Neurosonic-rentoutusteknologian mahdollisuuksia tehostaa palautumista, alentaa stressitasoa, korjata unen laatua ja lisätä olennaisesti hyvinvoinnin kokemusta. Lisäksi asiakkaiden antamat vaikuttavuuspalautteet ovat linjassa kokemuksellisten tulosten kanssa.

Lue Neurosonic tutkimuksesta täältä.

Tutkimus jatkuu

Allaolevasta esityksestä voit perehtyä Neurosonic teknologian tuottaman matalataajuusvärähtelyn vaikutusmekanismeihin, ja niistä tuleviin hyötyihin.

Olemme koostaneet lyhennetyn version tutkimuksesta “Possible Mechanisms for the Effects of Sound Vibration on Human Health” ja pääset lukemaan englanninkielisen koosteen klikkaamalla alla olevaa painiketta.

NEUROSONIC TEKNOLOGIAN TUOTTAMAN MATALATAAJUUSVÄRÄHTELYN VAIKUTUSMEKANISMEJA KEHOON JA MIELEEN?

HYPOTEESEJA

Kopiointi kielletty. © Copyright Stressinhallintakeskus Toivo.

MUSIIKIN VÄRÄHTELY HOITAA MIELTÄ JA KEHOA

Mahdollisia matalataajuusvärähtelyn vaikutusmekanismeja

Musiikin kaltaisia vaikutuksia 1/2

Matalataajuinen äänivärähtely samoin kuin musiikki resonoi kehossa. Aistimme siis musiikin myös kehon kautta. Kukin taajuusalue vaikuttaa eri kehon osiin.
Esimerkiksi suurten raajojen kuten reisien värähtelytajuus on 28-31 Hz ja pohkeet 27-28 Hz. Siirryttäessä kehon yläosiin värähtely taajuus kasvaa. Esimerkiksi käsivarret 42-50 Hz ja hartiat/niska 68Hz ja 50-69Hz. Aivojen taajuus on 40 Hz. (Skille &Lehikoinen /Practice-Based Evidence).
Kiertäjähermo on yhteydessä äänihuuliin, sisäkorvaan ja keuhkoihin – kaikki ne ovat aktiivisia, laulamisen, veisaamisen ja hymisemisen aikana. Siten nämä myös muuttavat vagushermon toimintaa. Eräässä tutkimuksessa OM-veisaamista käytettiin osallistujien vagushermon aktivointiin korvakudoksen haaran kautta. Se myös vähensi aivotoimintaa tavalla, joka muistuttaa aivojen rentoutusmisvastetta. (Vagushermo ja stressinhallinta: Miten aktivoida vagushermoa? Olli Sovijärvi/Biohakkerikauppa)

MUSIIKIN VÄRÄHTELY HOITAA MIELTÄ JA KEHOA

Mahdollisia matalataajuusvärähtelyn vaikutusmekanismeja

Musiikin kaltaisia vaikutuksia 2/2

Kanadalaisen McGill-yliopiston tutkijat saivat selville, että mielimusiikki käynnistää aivojen palkitsemisjärjestelmän – sen saman, joka tekee ruoasta ja seksistäkin nautinnollista. Magneettikuvaus näytti, että suosikkisävelmät sytyttävät muun muassa accumbens-tumakkeen, joka erittää mielihyvähormonia dopamiinia.
Aivokuvaukset ovat paljastaneet, että pääkoppamme reagoi musiikkiin hämmästyttävän voimakkaasti. Sävelet pistävät vipinää aivoalueille, jotka säätelevät vireyttä, huomiokykyä, käsitteellistä ajattelua, muistia, tunteita sekä liikkeitä. (Minna Heikkinen 2012: Aivotutkija Minna Huotilaisen haastattelusta)

LIIKUNNAN APU [Active 12/24 minuuttia ja Recovery 22/36 /41 minuuttia]

Mahdollisia matalataajuusvärähtelyn vaikutusmekanismeja

Liikunnan kaltaisia vaikutuksia

Matalataajuusvärähtely tuottaa kehossa liikunnan kaltaisia vaikutuksia haastamalla kehoa ja kiihdyttämällä aineenvaihduntaa erityisesti aktivoivilla ja osin palautavillakin ohjelmilla. Tällä on virkistävä ja energisoiva vaikutus kehoon ja mieleen.

Lihasten sensoristen hermosäikeiden aktivoinnin (tapahtuu liikkuessa) tiedetään auttavan oksitosiinin vapautumista aivoissa. Oksitosiinin saanti lisää tiettyjen endorfiinien eritystä ja tuotantoa. Tämä tukee oksitosiini- ja endorfiinijärjestelmien välistä yhteyttä ehkä siten, että oksitosiini on yksi liikunnan ja endorfiinien välisistä linkeistä. Jos liikunta vapauttaa oksitosiinia, tämä voi johtaa endorfiinien vapautumiseen. (Kerstin Uvnas Moberg/”Rauhoittava kosketus, oksitosiinin parantava vaikutus kehossa”-kirjasta)

TEHOMEDITAATIO (Relax 25 minuuttia)

Mahdollisia matalataajuusvärähtelyn vaikutusmekanismeja

Neurosonic matalataajuusvärähtelyn tuottama tehomeditaatio: (syvähengitys/hidas hengittäminen)

Matalataajuushoidoilla saavutetaan kehollisen vaikutuksen kautta syvähengityksen hyötyjä tekemättä mitään värähtelyhoidon aikana. Oikein valittu matalataajuushoito-ohjelma ja värähtelyvoimakkuuden säätö voi tuottaa automaattisesti hengitystiheyden laskua ja edelleen syketaajuuden laskua ja HRV:n nousua.

Rentoutumista voi pitää suoranaisena ilosanomana terveydestään huolestuneelle unettomalle. Vaikka se ei toisi unta, vaikuttaa se elimistöön melkein samalla tavalla kuin uni. Sympaattisen hermoston toiminta vähenee, parasympaattisen voimistuu ja stressaantuneiden kudosten aineenvaihdunta normalisoituu.

Rentoutuneessa elimistössä välittäjäainejärjestelmät löytävät helpommin tasapainon ja muun muassa oksitosiinin, jota kutsutaan rakkaushormoniksi -eritys lisääntyy. Oksitosiini vaimentaa stressiakselin toimintaa, nostaen kipunynnystä, lieventää ahdistusta ja aktivoi aivojen omien morfiinien  eli opioidien toiminta. (Kajaste & Markkula, 2011)

HIERONTA [Relax 10 ja 20 minuuttia]

Mahdollisia matalataajuusvärähtelyn vaikutusmekanismeja

Hieronnan kaltaisia vaikutuksia 1/2

Matalataajuisella värähtelyllä saavutettu kehon “kosketus” muistuttaa hieronnan kaltaista vaikutusta. Matalataajuusvärähtelylaite voi toimia “äänisylinä” ja korvata osaltaan turvallista fyysistä kosketusta.

Tiedelehti 10/2016 artikkelissa: ”Kosketus kutsuu yhteyteen”:
”Lempeä hyväksyvä kosketus on meille niin tärkeä, että ihossamme on sen tunnistamiseen omat hermopäätteet ja hermostoissamme omat säikeet, jotka vievät viestiä aivojen tuntojärjestelmään. Näitä säikeitä kutsutaan Ct-tuntosäikeiksi , ja ne ovat hereillä heti synnyttyä. Ct-säikeet vastaavat kevyeen staattiseen kosketukseen, mutta merkitsevästi vilkkaammin ne toimivat kun kosketus on dynaamista, kuin lempeää silitystä. Ct-säikeet ovat erikoistuneet aistimaan kevyen, lempeän kosketuksen. Ct-säikeitä on mm. päälaella, selässä ja käsivarsissa. Useissa tutkimuksissa on todettu, että hellä kosketus tyynnyttää mieltä ja elimistöä. Se aktivoi mm. kiertäjähermon, joka vaimentaa elimistön hälytysjärjestelmiä. Kortisoliryöppy ehtyy, ja verenpaine ja syke madaltuvat. Lempeä kosketus vapauttaa elimistöön oksitosiinia.

HIERONTA [Relax 10 ja 20 minuuttia]

Mahdollisia matalataajuusvärähtelyn vaikutusmekanismeja

Hieronnan kaltaisia vaikutuksia 2/2

Helsingin Sanomat 21.8.2014: ”Oxfordin yliopiston evoluutiopsykologian professori ja Aalto yliopiston vieraileva prrofessori Robin Dunbar: Kevyt silittäminen vapauttaa endorfiinejä. Endorfiinit ovat kemiallisesti sukua morfiinille ja tuottavat rennon ja miellyttyvän olon. Afferentit C-tyypin hermosäikeet reagoivat kevyeen ihon kosketukseen. Useimmat hermot kuljettavat aistitietoa lihaksiin, mutta C-hermosyyt johtavat suoraan aivoihin. Oletukseni mukaan juuri näiden hermojen ärsytys laukaisee silitettäessä aivojen endorfiiniresponssin. Endorfiinit auttavat myös hienosäätämään immuunijärjestelmäämme. Tämä parantaa taudinvastusta”.

Vuosien käytännön kokemuksen mukaan matalataajuusvärähtely tuottaa kehollisen hyvinvoinnin kokemuksen ja on havaittavissa, että asiakkailla on hoidon jälkeen hyväksyvämpi asenne elämän haasteita kohtaan. Tyypillisesti vakavailmeinen ja stressaantunut ihminen on helpottunut ja hymyilevä. Kehon kieli kertoo asiakkaan kehollisen ja psyykkisen rentoutumisen tapahtumisesta. Oikein valituilla ohjelmilla sopivine voimakkuuksien säätöineen on mahdollista vaikuttaa välittäjäaineaktivaation kautta stressitason alentumiseen ja myönteisyyden vahvistumiseen.

HYPOTEESI #1

Rentoutumisvaste:

Matalataajuuksinen siniääni saa ihmiskehossa aikaan resonointia (oskillaatiota, värähtelyä), ja se lienee vibroakustisen terapian tärkein vaikutus. Jokaisella kappaleella on ominaistaajuutensa, ja kun pakotettu taajuus (tässä tapauksessa vibroakustisessa terapiassa käytetty taajuus) vastaa kappaleen taajuutta (esimerkksi reisilihaksen) ominaistaajuutta, kappale (lihas) alkaa resonoida. Resonointi lisää kehon verenkiertoa ja edistää aineenvaihduntaa. Se lievittää myös lihaskireyttä ja resonoi vaurioituneissa kehonosissa. Yksi rentoutumisvasteeseen liittyvä lisätekijä on oksitosiinituotannon mahdollinen aktivoituminen vibroakustisen terapian avulla.

(Punkanen Marko, Ala-Ruona Esa: Music and Medicine: Contemporary Vibroacoustic Therapy: Perspectives on Clinical Practice, Research, and Training (2012).

HYPOTEESI #2

Pacinin kappale – hermosoluihin liittyvä kivunesto:

Cheskyn ja Michelin teorian mukaan vibroakustisen terapian hyödyt saattavat syntyä siitä, että se stimuloi Pacinin kappaleita, eli sisäelimiä ja niveliä ympäröivissä ihonalaiskudoksissa ja sidekudoksissa olevia suuria aistinreseptroreita. Pacinin kappaleet aistivat herkästi herkästi painetta ja voivat reagoida vibroakustiseen stimulaatioon 60 HZ ylöspäin. Kun Pacinin kappaletta stimuloidaan, se lähettää aivoihin neurologisia viestejä kivuttomuudesta, ja nämä näyttävät estävän kipuilmpulssia. Kivuttomuusviestit voidaan tässä ymmärtää kivun porttikontrolliteorian avulla.

(Punkanen Marko, Ala-Ruona Esa: Music and Medicine: Contemporary Vibroacoustic Therapy: Perspectives on Clinical Practice, Research, and Training (2012).

HYPOTEESI #3

Äänivärähtelyn aikaansaamat puhdistusmekanismit solutasolla- Jindrakin postulaatti:

Jindrakin teoria käsittelee värähtelyn nahdollista mekaanista puhdistusvaikutusta ihmisen kehossa ja aivoissa. Jindrakin ja Jindrakin mukaan värähtely voi auttaa difuusioprosessin avulla poistamaan joitain molekyylejä, jotka ovat hermosolujen toiminnassa syntyneitä kuona-aineita.

(Punkanen Marko, Ala-Ruona Esa: Music and Medicine: Contemporary Vibroacoustic Therapy: Perspectives on Clinical Practice, Research, and Training (2012).

MITÄ HYÖTYJÄ NEUROSONIC TEKNOLOGIAN TUOTTAMASTA MATALATAAJUUSVÄRÄHTELYSTÄ ASIAKKAAMME OVAT SAANEET?

 

Parempaa unta ja hyvinvointia:

  • enemmän unta
  • tehokkaampaa ja palauttavampaa unta
  • energiaa ja toimintakykyä hyvän unen seurauksena

Relax 25, 39 tai recovery 41 minuuttia-ohjelmat (yksilöllinen valinta ja vaikutus)

 

 

 

 

Neurosonic rentoutusteknologiasta saadut palautteet stressitason säätelyn tukena:

  • ylivireystilan alentumista
  • keskittymiskyvyn korjaantumista
  • ongelmaratkaisukyvyn tehostumista
  • aivosumun hälvenemistä
  • enemmän vapautuneisuutta

Relax 10, 25 ja 39, recovery 41 ja active 12 (yksilöllinen valinta/vaikutus)

 

 

 

 

 

 

 

Tehokkaampaa palautumista Neurosonic rentoutusteknologian avulla:

  • urheilun jälkeen
  • lihasten palautuminen tapahtuu
  • värähtelyn avulla helposti ja nopeasti
  •  työpäivän jälkeen rasituksesta palautumiseen tehokas apu
  • Jet Lagin hallintaan
  • vuorotyöstä palautumiseen

Recovery 22, 36 ja 41 min ja relax 25 min (yksilöllinen valinta/vaikutus)

KOKEMUKSELLINEN TUTKIMUS NEUROSONIC TEKNOLOGIAN VAIKUTTAVUUDESTA 2020-2022 STRESSINHALLINTAKESKUS TOIVOSSA

KOKEMUKSELLINEN TUTKIMUS NEUROSONIC TEKNOLOGIAN VAIKUTTAVUUDESTA 2020-2022 OLOTILA-ANALYYSIN AVULLA

Olotila-analyysi pohjautuu itsearviointityökaluun VNS (visual numeric scale), jossa on 9 olotilaan liittyvää kysymystä ennen ja jälkeen Neurosonic matalataajuushoidon.

Analyysin tarkoituksena oli todentaa matalataajuushoitojen vaikuttavuutta. Itsearviointi asteikkona käytettiin numeroskaalaa 0-10.

Analyysissä suurempi lukuarvo kuvaa positiivisempaa tulosta ja vastaavasti pienempi lukuarvo kuvaa negatiivisempaa tulosta.

Analyysi toimii mobiili- sekä PC-laitteissa.

240 olotila-analyysiä (mittausta) N=17

  • Rentoutus 10 minuutin ohjelmassa (Power Nap) esiintyi erittäin vahva ja nopea positiivinen muutos stressitasossa, tunnetilassa (tyytymätön-> tyytyväinen), rentoutuneisuudessa (+112 %!) sekä huolestuneisuuden voimakkaassa laskussa.
  • Palautus 41 minuutin ohjelma antaa samaan tapaan kuin rentoutus 25 minuuttinen ohjelma tasaisen vahvan vasteen ja on hyvä yleisohjelma palautumisen edistämiseen ja soveltuu usein myös unenlaadun edistämisen tueksi.
  • Aktivointi 24 minuutin ohjelmassa tunnusomaista on erittäin voimakas vaikutus vireystilaan (+ 116 %). Ohjelma poikkeaa selkeästi muita Neurosonic ohjelmista voimakkuudellaan.
  • Rentoutus 25 minuutin ohjelma antaa kaikilla mitatuilla osa-alueilla tasaisen vahvan ja vakuuttavan välittömän positiivisen muutoksen. Positiivinen muutos 27-71 % kahdeksan ennen/jälkeen kysymyksen osalta. Antaa siis kauttaaltaan erittäin todennäköisen positiivisen vasteen.

MIKSI NEUROSONIC?

Vahvat näytöt ja vankka kliininen tuhansien kertojen kokemus Neurosonic rentoutusteknologian käytöstä

Havaintoja:

Olemuksen välitön muutos asiakkailla:

  • huojentuneisuus
  • helpottuneisuus
  • ahdistuneisuuden vähentyminen
  • kognitiivisen toimintakyvyn tehostuminen
  • rauhoittuminen
  • ilo

MIKSI NEUROSONIC?

Asiakaspalautetta:

  • Hoidon aikana tuli kiitollisuutta, onnellisuutta ja toivoa
  • Rentoutushoito tuntui rauhoittavan kehoa ja mieltä
  • Kiireen tuntu pysyi poissa koko päivän rentoutushoidon jälkeen
  • Olo oli rentoutunut useiden tuntien ajan
  • Nukahdin nopeasti
  • Nukahdin uudelleen yöllä, mitä yleensä ei tapahdu
  • Aamulla hyvin nukutun yön jälkeen oli levännyt olo
  • Olo oli tasapainoinen rentoutushoidon jälkeisenä päivänä, vaikkakin oli huolenaiheita

MIKSI NEUROSONIC?

Asiakaspalautetta:

  • Ajatukset muuttuivat stressaantuneista levollisiksi
  • Melkein nukahdin rentoutushoidon loppupuolella, mikä kertoo todella hyvästä rentoutumisesta
  • Olin virkeä koko iltapäivän ja illan. Ajatukset olivat enimmäkseen positiivisia, vaikka lähipiirissä onkin vakavia huolenaiheita. Seuraavat 2 yötä normaalia paremmat.
  • Unien määrä lisääntyi ensimmäisenä yönä
  • Normaalia rauhallisempi olo seuraavana päivänä
  • Aamuöiden ikävä valvominen taisi katketa tähän

MIKSI NEUROSONIC?

Asiakaspalautetta:

  • Helppo ja turvallinen
  • Tehokkuus unen laadun, stressitason säätelyn ja palautumisen tehostumisessa

“Rentoutus ilman suorittamista on Ilosanoma kiireiselle ihmiselle.

 

Suomessa kehitetty Neurosonic-teknologia on tarkoitettu kohentamaan fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia.

Teknologian vaikutus perustuu matalataajuusvärähtelyyn, joka aktivoi aineenvaihduntaa sekä verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, ja ohjelmasta riippuen joko rauhoittaa tai aktivoi kehoa.

Lisätietoa ja lähteitä:

Tutkimusnäyttöön perustuvia terveyshyötyjä | Neurosonic – Neurosonic Finland Oy

Lisätietoa matalataajuusvärähtelyn käytöstä:
Lee Bartel, Abdullah Mosabbir: Possible Mechanisms for the Effects of Sound Vibration on Human Health (2021).
Punkanen M., Ala-Ruona E. (2012) Contemporary Vibroacoustic Therapy: Perspectives on Clinical Practice, Research, and Training. Music and Medicine 4(3), 128-135.
Punkanen M., Ala-Ruona E. (2011) Making My Body a Safe Place to Stay: A Psychotherapeutically Oriented Approach to Vibroacoustic Therapy in Drug Rehabilitation. In T. Meadows (ed.) Developments in Music Therapy Practice: Case Study Perspectives. Barcelona Publishers.
Punkanen, M., Nyberg, M., Savela, T. (2017) Vibroacoustic Therapy in the treatment of developmental trauma: Developing safety through vibrations. Music and Medicine, 9(3), 198-201.

Hieman historiaa ja katse tulevaisuuteen

Neurosonic on ollut markkinoilla, asiakkaidemme käytettävissä, vuodesta 2011 lähtien. Lähes kymmenen vuoden aikana kertyneet, tuhansien asiakkaiden palautteet ovat todistaneet värähtelyn positiiviset vaikutukset unen laadun, kivun lievityksen, palautumisen tehostumisen sekä stressin helpottumisen osalta. Subjektiivisten asiakaskokemusten lisäksi teknologiamme on saanut vahvaa tieteellistä näyttöä useista tutkimuksista, joita tehdään jatkuvasti lisää tuotteidemme laadun kehittämiseksi sekä terveydellisen vaikuttavuuden parantamiseksi.

Uni, stressin hallinta ja palautuminen ovat globaalin kiinnostuksen kohteita ja hyvinvoinnin megatrendejä. Niiden saama huomio on ohjannut tutkimusta selvittämään myös värähtelyhoidon vaikutuksia terveyteen sekä hyvinvointiin. Me uskomme, että värähtelyhoito tulee olemaan seuraava merkittävä terveyden edistäjä. Siksi haluamme esitellä tutkimukset, joiden valossa suosittelemme sinua käyttämään Neurosonic-menetelmää oman terveytesi ja hyvinvointisi edistämiseksi.

Miten Neurosonic toimii?

Neurosonic-rentoutuslaitteet tuottavat erittäin matalataajuista, autonomiseen hermostoon rauhoittavasti vaikuttavaa värähtelyä. Se ohjaa kehoa meditaation kaltaiseen tilaan, jolloin stressitila lievittyy, palautuminen tehostuu ja unen terveet mekanismit korjautuvat. Eri teho- ja taajuusalueilla saadaan aikaiseksi erilaisia vaikutuksia: Esimerkiksi rentouttavilla ja palauttavilla ohjelmilla autetaan urheilijaa tai stressaantunutta henkilöä palautumaan nopeammin ja aktivoivilla ohjelmilla nostetaan vireystilaa sekä valmistetaan kehoa tulevaan suoritukseen.

Neurosonic unihäiriöiden lievittäjänä

Unitutkija Markku Partisen johdolla, Helsingin uniklinikalla (v. 2013) toteutettu tutkimus Neurosonic-matalataajuushoidon vaikutuksista primaarista unettomuudesta kärsivien potilaiden unen laatuun, kartoitti 16 henkilön unihäiriöitä satunnaistetun vertailukokeen avulla. Uniaktigrafia-mittauksissa näkyi unen aikaisen liikkeen merkittävää vähenemistä, joka korreloi suoraan syvemmän unen kanssa. Tutkimukseen liittyvissä kyselyissä havaittiin myös merkitseviä muutoksia ahdistuneisuudessa ja pelkotiloissa, jotka voivat häiritä unta merkittävästi. 70% tutkittavista henkilöistä sai apua viidellä hoitokerralla, jonka myötä ahdistuneisuus, pakko-oireet ja pelkotilat vähenivät merkittävästi.

Heli Haapaniemen tutkimus (v. 2013) keskittyi Neurosonic-menetelmän vaikutuksiin stressin ja unihäiriöiden hoidossa. Tutkimus perustui Neurosonic -tuolihoitosarjoihin, subjektiivisten tuntemusten arviointiin ja biosignaalimittauksiin, joilla mitattiin sydämen sähköistä toimintaa (EEG:tä, EMG:tä ja EKG:tä). Tutkimusaineiston perusteella voidaan todeta, että menetelmä vaikutti autonomisen hermoston toimintaan nostamalla parasympaattisen, palautumista edistävän autonomisen hermoston osan aktiivisuutta. Tämä oli havaittavissa myös sykevälivaihtelutuloksista, jotka kertoivat henkilöiden olleen rentoutuneempia tutkimusjakson jälkeen, kuin ennen sitä.

Neurosonic palautumisen edistäjänä

Veera Ikosen toteuttama tutkimus (v. 2013) tarkasteli Neurosonic-matalataajuusmenetelmän akuutteja vaikutuksia fysiologista ja subjektiivista palautumista kuvaaviin muuttujiin. Tutkimuksessa mitattiin urheiluharjoitusten jälkeisen Neurosonic-menetelmän välittömiä vaikutuksia levossa mitattuun syketiheyteen, sykevälivaihteluun, veren maitohappopitoisuuteen, palautumisen tunteeseen sekä seuraavan yön unen laatuun. Tutkimustulosten yhteenvetona voidaan todeta, että jo yksittäinen Neurosonic-hoitokerta näyttäisi vaikuttavan positiivisesti palautumishermoston aktivoitumiseen sekä fyysisestä kuormituksesta palautumiseen.

Värähtely vaikuttaa immuunijärjestelmään ja vähentää tulehdusta

On olemassa alustavia tutkimuksia siitä, että koko kehon värähtelyn avulla tulehdus suolistossa vähenee ja sillä saavutetaan saman tyyppisiä aineenvaihdunnallisia hyötyjä kuin liikunnalla. Erään tutkimuksen mukaan liikunta ja värähtely lisäävät molemmat lihasmassaa ja insuliiniherkkyyttä, etenkin ylipainoisten henkilöiden kohdalla. Koko kehon vibraatio vaikuttaa myös immuunijärjestelmään ja nostaa tulehdusta vähentävien sytokiinien määrää. Onkin olemassa tutkimusnäyttöä siitä, että muun muassa ahdistuneisuus voi johtua osittain suoliston vääränlaisesta mikrobikannasta sekä siitä, että tasapainoinen mikrobitoiminta suolistossa voi lieventää muun muassa negatiivisia stressireaktioita.

Värähtely edistää tutkimuksen mukaan myös glukoosiin sietokykyä sekä munuaisten toimintaa, joiden johdosta tulehdukselliset tekijät laskevat ja ääreishermoston neuropatia vähenee. Vibraatiolla näyttäisi olevan vaikutusta myös kehon koostumukseen, luuston tiheyteen ja rasvan määrään kehossa.

Tutkimusten ja asiakaspalautteiden mukaan kaikki viittaa siis siihen, että tulehdukselliset tilat suolistossa ja lihaksissa vähenevät värähtelyn vaikutuksesta. Samalla kehon immuniteettitaso lisääntyy, jolla on positiivisia vaikutuksia useiden sairauksien, kuten MS-taudin, alzheimerin, parkinsonintaudin sekä fibromyalgian ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Neurosonic ei ole lääkinnällinen laite

Vaikka värähtelyhoidon ennaltaehkäisevästä ja hoitavasta vaikutuksesta on jo runsaasti tutkimusnäyttöä sekä subjektiivisia asiakaskokemuksia, ei Neurosonic ole lääkinnällinen laite. Prosessi on kuitenkin käynnissä ja uutta tutkimustietoa sekä asiakaskokemuksia kertyy koko ajan lisää.

Haluamme kuitenkin painottaa sitä, ettei Neurosonic korvaa lääkärin määräämää lääketieteellistä hoitoa, eikä poista tuki- ja liikuntaelinvaivojen todellista juurisyytä. Se voi kuitenkin hyvin toimia tukimuotona lääketieteellisten hoitojen ohessa, esimerkiksi unen laadun parantamiseksi. Vaikka aihetta ei ole vielä tutkittu Neurosonicin osalta, on meillä asiakaskokemusten kautta paljon tietoa myös Neurosonicin aineenvaihduntaa ja verenkiertoa elvyttävästä vaikutuksesta.

0
    0
    Ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjäTakaisin kauppaan